onsdag 8. mars 2017

Mat og identitet henger sammen

͕

Leksjon 3,- Spørsmål side 21


1. Fortell kort hvordan mat og kosthold kan fortelle hvem vi er.
Det kan fortelle om du er en stressa forretningskvinne eller noen som har hele dagen på å lage mat, god tid eller dårlig tid. Om du har dårlig tid så kan det hende at ferdigmat blir det valget som oftest blir tatt. 

Hvordan smaken din er, for eksempel om du bare spiser godt norsk mat, bare indiske matretter eller hva som er trendy akkurat nå. Man tenker kanskje ikke at den maten du spiser sier mye om deg.

For eksempel om du ser noen på en restaurant, ene bordet spiser hummer med hvitløksmør og griller asparges. Og det andre bordet spiser en pølse hver. Da får du kanskje tanker om hvordan disse personene er uten at du engang vet det, poenget mitt er; Mat og kosthold forteller hvem vi er. 

2. Gi et par eksempler på hva politikerne kan være med på å bestemme når det gjelder kostholdet vårt.

Et spørsmål som politikerne får er hvorfor de lar sunn mat være dyrere enn usunn mat. De gjør ferdigmat, pose-mat også videre være billigere enn sunn mat. Så når du ikke har råd til å kjøpe sunn mat hele tiden blir det mest usunn mat. De ønsker jo at befolkningen skal spise sunt.


Om man er en hybelboer som allerede må betale for buss, hybel og strøm. Også oppå der skal man kjøpe dyr og kvalitets full sunn mat. Da suser pengene bort og kan ende med at på slutten av måneden må du overleve på ferdigmat eller å spise middag hos vennene dine hver dag helt til du får mer penger.


3. Hva tror du de positive forandringer som har vært i det norske kosthold de senere år skyldes?



Vell det kan jo være at man vil legge ut bilde av sunn, frisk og fin mat ut på Instagram, ikke bare bilde av en grandiosa pakke liksom. Eller fordi at folk har innsett at det er lurt å velge et sunt og variert kosthold. Kanskje folk vil unngå livsstilsykdommer. Det kan være mange grunner, det eneste vi burde tenke på er at det er bra det går en positiv retning.


"Vis meg hva du spiser, og jeg skal fortelle deg hvem du er!"



2 kommentarer: