onsdag 29. mars 2017

Ting om restemat du kanskje ikke visste

Leksjon 4,- Spørsmål side 25


1. Hvor stor del av maten vi kjøper, blir kastet?


Hvert år kaster nordmenn 300 000 tonn mat som kunne blitt spist! altså 25% av det vi kjøper blir kastet. Det er mye, derfor er det mange har prosjekter med å redusere kastingen av mat som er spiselig.


2. Forklar hva restemat har med CO2å gjøre?


Hvis du kjøper mer å mer mat enn du trenger og aldri bruker rester, så må det fortsettes å produseres mat. Når det produseres mat blir det CO2 utslipp. Denne maten kommer mest sannsynlig i en plastikkpakning. Maten blir også sendt til nærmeste butikk og alt det gir utslipp. Så ved å bruke opp igjen det du kjøper, å lage restemat, handler du mindre og bidrar til lavere CO2-utslipp. 

3. Hva gjør Retursamarbeidet LOOP?


Loop er en stiftelse som jobber for å motivere og gi mer kunnskap til mer bedre kildesortering hjemme, på jobben og på skolen. Loop samarbeider med mange selskaper, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner over hele landet.

4. Diskuter hva grunnen kan være til at nordmenn kaster store mengder mat.


Det kan hende de er redde for å syke av å spise noe som er godt ut for en dag siden, å kaster det. Selv om du kan spise noe og det er fortsatt godt selv om det har gått ut på dato. Noen tenker vell at det er risky business å spise noe som gikk ut for to dager siden, men det er det ikke. Men det kommer ann på hvor lenge maten har vært utgått og hvilket matprodukt det er.


For om det for eksempel Kanskje man ikke vet hvordan man lager en god rett ut av tre halve porsjoner av det du hadde dagene før. Det kan variere helt på hvilket syn de har på mat.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar